Wartegg test 1

Edukatori:

Edukaciju vode dr. sc. Nataša Jokić-Begić, red.prof. i mr. sc. Andreja Kostelić-Martić, kliničke psihološkinje s dugogodišnjih iskustvom u kliničkom radu te u primjeni Wartegg testa, a ujedno i autorke priručnika.

Raspored:

Edukacija u trajanju od jednog dana, organizovana je u dva dijela: u prvom je ukratko prikazana teorijska osnova testa, načini primjene i ocjenjivanja, uz mnoštvo primjera iz prakse. U drugom dijelu, u formi radionice, stiču se praktična znanja i vještine u interpretaciji testa. Svi polaznici edukacije će dobiti priručnik o primjeni Warteggovog  testa crteža i 100 komada testovnog materijala.

Teme:

Ovaj projektivni test namijenjen je upotrebi u kliničkom, školskom te organizacijskom okruženju.

Na ovim prostorima imamo vrlo malo projektivnih tehnika za koje su poznate metrijske ili bilo kakve druge karakteristike. Stoga osjećamo nelagodu pri korištenju projektivnih tehnika u psihološkoj procjeni, ali u svakodnevnom radu ih svi koristimo. Wartegg test crteža je već četrdesetak godina u upotrebi širom Evrope, a 2000. godine je predstavljen i regionalnoj stručnoj javnosti na godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa. Iskustva iz Italije govore o korisnosti ove tehnike u dijagnostici i praćenju poboljšanja u psihoterapiji. Naročito se pokazao efikasan u situacijama kada ispitanik ima “korist” od rezultata psihološke obrade. Kao što svi znamo objektivni testovi su u takvim situacijama gotovo nekorisni, jer je mogućnost kontrole odgovora na njima velika. Ovom tehnikom, ako ćemo kao psiholozi savjesno “čuvati” načine interpretacije, dobićemo moćno dijagnostičko sredstvo.
Test je jednostavan, vrlo lagan i ekonomičan za primjenu, rado prihvaćen od ispitanika, nudi bogatstvo informacija, a grafička forma je najbolja za analizu sadržaja koji nisu pod svjesnom kontrolom. Test, naravno, ima i nedostataka, a osnovni je, po našem mišljenju, složenost kriterija po kojem se vrednuju rezultati, kao i nedovoljno razrađena teorijska podloga. No, to ne umanjuje korisnost ove tehnike koja predstavlja izuzetan doprinos u našem svakodnevnom profesionalnom radu.

Cjiena:

Ukupna cijena edukacije je 400,00 KM. Pola navedenog iznosa treba uplatiti odmah za rezervaciju mjesta, a drugu polovinu najkasnije sedam dana prije održavanja edukacije. U slučaju odustajanja, novac uplaćen za prijavu se ne vraća. U slučaju otkazivanja edukacije novac uplaćen za prijavu će biti vraćen.

Navedene iznose potrebno je uplatiti na račun Prana d.o.o. Banja Luka broj 567-24111-000-635-74 (Sberbank).

Cijena edukacije u evrima je 210,00 EUR. Uplate iz inostranstva se mogu uplatiti na sledeći račun:
Prana d.o.o. Banja Luka, Nikole Tesle 5
IBAN: BA39 5672 4100 0055 2763
SWIFT: SABRBA2B
Sberbank a.d. Banja Luka

Svrha uplate: Stručni sastanak Wartegg 1